Herkes İçin Satranç

Ülkemizin deneyimli oyuncu ve antrenörlerinden FM Serkan Yeke’nin ilk kitabı ‘Herkes İçin Satranç’ yayımlandı. 1400-2000 UKD seviyesindeki oyunculara hitap eden öğretici örneklerle, satranç mücadelesinin tüm safhaları olan açılış, oyunortası ve oyunsonuna ilişkin önemli stratejiler bu kitapta okurlarla buluşuyor.

serkanyekekapak

Başarılı oyunculuğu ve antrenörlüğünün yanı sıra, geçmiş yıllarda www.satrancokulu.com websitesi ve Satrançsever dergilerindeki beğenilen yazılarıyla hatırlayacağımız FM Serkan Yeke, sunduğu örneklerdeki mücadelelerde hangi taş veya taşlar baş rolü üstlenmişse o başlık altında konuları toplamış.

30724636_10156246657534049_4858495650282739205_nj

Örnek Sayfalar

skk

Herkes İçin Satranç

Serkan Yeke
ISBN: 978-605-9013-14-7
Fiyatı: 23,00 TL
Seviyesi: Orta Seviye
Hemen Al!

“…Bir satranç şampiyonu olabilmek için gereken sırlar ve gelişim yöntemleri bu kitapta saklı.”
– GM Mikhail Gurevich

“Her seviyeden insanın okuyup keyif alabileceği, klasik partilerin özenle seçildiği ve incelendiği güzel bir kitap.”
– GM Mustafa Yılmaz

“Büyük bir satranç sevgisi ve öğrenme isteği olan Yeke, kitabında öğretme konusunda da çok istekli olduğunu kanıtlamış.”
– GM Mert Erdoğdu

“Her örneğin samimi bir anlatımla detaylı bir şekilde ele alındığı kitabını tüm satrançseverlere özellikle tavsiye ediyorum.”
– IM Yakup Erturan

serkan_yeke

1975, Ağrı doğumlu olan Serkan Yeke satrancı ortaokul yıllarında öğrendi, üniversite döneminde satrançla ciddi anlamda ilgilenmeye başladı. 3 kez kazandığı İstanbul Birinciliği’nin yanı sıra, 2002 yılında (IM Can Arduman ile birlikte) paylaşmalı Türkiye Şampiyonluğu başarılarına sahiptir. Aynı yıl Bled’de düzenlenen Satranç Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etti. Askerlik görevini yaparken katıldığı 2008 NATO Şampiyonası’nda hem bireysel, hem de takım kategorilerinde TSK olarak şampiyonluk yaşadı. 2005 yılında FIDE-Trainer, 2008 yılında FIDE-Master unvanlarını kazanan Yeke aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu altyapı antrenörlerindendir. Aktif turnuva satrancına ara verdiği son dönemde ağırlıklı olarak yetenekli gençlerin gelişimi ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.