Açılış Stratejisinde Ustalaşma!

2013 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları… Evet, belki Analiz Yayıncılık olarak Satranç Okulu 4
kitabının ardından yaz döneminde yeni bir kitap yayınlayamadık. Ancak satranç severlere sunduğumuz
son 6 soru kitabının aksine, bu defa kapsamlı ve anlatımlı bir yapıtla kendilerinin karşılarına çıkma
hazırlığı içerisine girdik: Açılış Stratejisinde Ustalaşma!

GM Johan Hellsten‘in satranç çevrelerinde beğeniyle karşılanan Satranç Stratejisinde Ustalaşma, Açılış Stratejisinde Ustalaşma ve Oyunsonu Stratejisinde Ustalaşma * üçlemesinin ikincisi, ülkemizdeki açılış kitaplarının eksikliği göz önünde bulundurularak birincisinden önce yayınlanıyor. Toplam 396 sayfadan oluşan eserde, gelişim çabası içindeki satranç severlerin uğraşabilecekleri 200′den fazla alıştırma da her konu sonunda kendilerine sunulmuştur. Konuların tümü açılış safhası üzerine olup, aşağıda listelenmiş olan başlıklardan oluşmaktadır:

* Gelişimin doğası
* Suç ve ceza
* Merkez mücadelesi
* Kısıtlama
* Açılış hazırlığı üzerine küçük bir sohbet

Bu eserle birlikte, ‘açılış stratejisinde ustalaşma’nın yalnızca hamle hamle teoriyi ezberlemekten ibaret olmadığını hissederek kavrayacaksınız.

Mastering Chess Strategy, Mastering Opening Strategy, Mastering Endgame Strategy

asub

Açılış Stratejisinde Ustalaşma
Özgün Adı: Mastering Opening Strategy
Yazar: GM Johan Hellsten
Çeviren: FM Alper Efe Ataman
Kapak Tasarımı: Horatio Monteverde
1. Basım: Ekim 2013 (1000 adet)
Sayfa Sayısı: 396
Boyut: 17 cm x 24 cm
Kağıt Tipi: 90 gr. 1. hamur
ISBN 978-605-85982-3-2
Fiyatı: 28.00 TL. (KDV Dahil)

Arka Kapaktan:
” – Nihayet bir açılış kitabı! -
Satrançta oynamaktan zevk alacağımız iyi bir konum elde edebilmek için, öncelikle iyi bir açılış oyunu ortaya koymamız gerekir. Aksi bir durumda, mücadeledeki üstünlüğü baştan rakibimize kaptırarak, oyun boyunca bu yaptığımız hataların sıkıntısını duyarız.
GM Johan Hellsten, elinizdeki Açılış Stratejisinde Ustalaşma adlı yapıtında, başarılı bir açılış oyunu için izlenmesi gereken temel ilkeleri, derinlemesine inceliyor. Gelişim, merkez, hücum ve savunma, piyon yarmaları, tipik hatalar ve bu yanlışların nasıl cezalandırılması gerektiği gibi önemli konulara değinilirken, günümüz satranç dünyasında artık hepimiz için temel bir mesele olan açılış hazırlığı konusu da bir büyükustanın perspektifinden sizlere sunuluyor.
• Açılış stratejisi üzerine kapsamlı bir çalışma
• 396 sayfa büyükusta önerisi
• 200’den fazla örnek ve alıştırma oyunları
Açılış Stratejisinde Ustalaşma, GM Hellsten’in yıllar boyunca yürüttüğü tam-zamanlı profesyonel antrenörlük kariyerindeki çalışmalarının bir ürünü. Konular, örnekler ve ilgili alıştırmalar satrançseverlere mantıklı bir yapıda sunulmuştur, ki kendilerinin stratejik düşünme becerileri geliştirilebilsin. Eser ana olarak gelişim çabası içerisindeki öğrenciler için yazılmış olmasına karşın, yapıttan satranç öğretmen ve antrenörleri de en az kendileri kadar fayda sağlayabilecektir.
İsveç eski şampiyonlarından olan Johan Hellsten büyükusta unvanına sahip ve Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış, tecrübeli bir oyuncudur. Satranç yazın dünyasında, ortaya koymuş olduğu eserlerle saygın bir yer edinmiştir. Açılış Stratejisinde Ustalaşma kitabını, Satranç Stratejisinde Ustalaşma ve Oyunsonu Stratejisinde Ustalaşma kitapları takip edecektir. Analiz Yayıncılık’ın bu 22. satranç kitabının çevirisini FM Alper Efe Ataman gerçekleştirmiştir.”

Kitabın İngilizce tanıtım yazısı ve videosu için linki tıklayabilirsiniz.
Kitabın ChessCafe.com‘daki eleştirisi için linki tıklayabilirsiniz.
Kitabın The Chess Reviews Blog‘daki eleştirisi için linki tıklayabilirsiniz.