Çocuklar Stratejiyle Tanışıyor!

Satrançta her şeyi bir arada tutan unsur strateji. Analiz Yayıncılık olarak ülkemiz satrançseverleriyle buluşturduğumuz 36. satranç kitabının bu önemli konuyla ilgili olmasını arzu ettik. Böylece Çocuklar İçin Satranç Stratejisi kitabında karar kıldık ve değerli olduğunu düşündüğümüz çalışmanın Türkçe çevirisini okurlara sunmak istedik. Kitapta okurları neler mi bekliyor? Bu sorunun yanıtını kısaca vermeye çalışalım:

İsveçli deneyimli oyuncu ve saygın yazar Thomas Engqvist, hevesli okurları, başarılı bir oyun için olmazsa olmaz bir konu olan stratejinin temelleriyle tanıştırıyor. Merkezin önemi, piyon oyunu, hafif ve ağır taşların sahip olduğu yetenekler ve bunların tahtadaki piyon yapılarıyla olan ilişkileri. Her biri çok önemli olan 50 konu, ‘Akıl Dolu Strateji‘ başlığıyla kitapta kendine yer buluyor. Kitabın sonunda okurlara yöneltilmiş olan 27 diyagramda ise, kitap boyunca edinilen satranç stratejisine ilişkin bilgiler sınanmış oluyor.

ciss

Çocuklar İçin Satranç Stratejisi
ISBN: 978-605-9013-10-9
Yazar: IM Thomas Engqvist
Çeviren ve Yayına Hazırlayan: FM Alper Efe Ataman
Resimler: Shane D. Mercer
Sayfa Sayısı: 128
Boyutu: 17 cm x 22 cm
Fiyatı: 19,00 TL (%8 KDV dahil)
Hemen Al!

Arka Kapaktan:

“Diyelim ki satranç oynamayı öğrendiniz, tipik taktikleri ve bazı temel oyunsonları ile açılışları çalışarak yola koyuldunuz. Peki ama, sıradaki ne?
Satrançta her şeyi bir arada tutan unsur stratejidir. Oyuncular doğru stratejide etkili planlar kurarak, tahtadaki önemli noktaları ele geçirir ve rakibin zayıflıklarını hedef alırlar. Thomas Engqvist öğretici çalışmasıyla, oyunlarda yapılan tüm hamlelerin belirli bir mantığa dayandığını anlatırken, bu önemli bilgiye her yaştaki satrançseverin erişebileceğini gösteriyor. Farklılıklar barındıran tipik durumlarda hayata geçirilmesi gereken stratejileri örnekleriyle paylaşıyor.
- Merkez, Gelişim ve Alan
- Piyonlar
- Hafif Taşlar
- Ağır Taşlar
- Genel Strateji
başlıklarında toplanan ‘50 Akıl Dolu Strateji’yi inceledikten sonra, kendi oyunlarınızda doğru planları kurmanız ve taktik becerinizi sergileyebileceğiniz konumlar inşa etmeniz daha kolay olacak!
İsveçli tecrübeli Uluslararası Usta Thomas Engqvist aynı zamanda birçok kitabı yayımlanmış saygın bir yazardır. Çocuklar İçin Satranç Stratejisi, Analiz Yayıncılık tarafından ülkemiz satrançseverleriyle buluşturulan 36. satranç kitabıdır.”

IM Thomas Engqvist’in kitabıyla, ‘Çocuklar İçin Satranç Dizisi‘ beş kitaba ulaşıyor:

cocukdizisi-horz

Çocuklar İçin Satranç Dizisi
- Çocuklar İçin Satranç Taktikleri (GM Chandler) (hemen al)
- Çocuklar İçin Satranç Açılışları (IM Watson & FM Burgess) (hemen al)
- Çocuklar İçin Satranç Oyunsonları (GM Müller) (hemen al)
- Babanızı Satrançta Nasıl Yenersiniz? (GM Chandler) (hemen al)
- Çocuklar İçin Satranç Stratejisi (IM Engqvist) (hemen al)
- Çocuklar İçin Satranç Dizisi’nin tamamını edinmek için (5 kitap) (hemen al)

* Çocuklar İçin Satranç Stratejisi’nin 8 Nisan 2017, Cumartesi günü satışa sunulmuştur.